انواع تراشه های RFID

انواع تراشه های RFID

با توجه به نیازهای مختلف RFID تراشه های متفاوتی تولید شده اند. هر یک از این تراشه های RFID قابلیتهای متفاوتی دارند و در موارد مختلفی قابل استفاده هستند. در ادامه نگاهی بر انواع مختلف این تراشه ها و برخی از کاربردهای آنها خواهیم داشت.

تگهای RFID با فرکانس ۱۲۵KHZ


این گروه از تگ ها همانطور که از نامشان پیدا است با فرکانس ۱۲۵KHZ کار می کنند و اغلب تراشه هایی که از این دسته هستند به صورت فقط خواندنی پسیو ارائه می شوند. بدین ترتیب درزمان تولید یک شناسه واحد به تگ اختصاص داده می شود و در هنگام استفاده نمیتوان آن را تغییر داد و کارت خوان تنها قادر است این شناسه واحد را بخواند. با انتصاب این شناسه به پرونده های اطلاعاتی، اشخاص و کالاها، میتوان آنها را ردیابی نمود. دستگاه کارت خوان قادر است این تگها را از فاصله ۵ سانتیمتری بخواند. سهولت استفاده از این نوع تگ یکی از قابلیت هایی است که آنها را در گروه یکی از پرمصرف ترین تگ های RFID قرار داده است.

تگهای RFID با فرکانس ۱۳٫۵۶MHZ


این گروه از تگ ها با فرکانس ۱۳٫۵۶MHZ کار می کنند و تراشه های موجود در آنها از نوع خواندنی/نوشتنی پسیو هستند. این نوع از تگ ها با نام مایفر(MIFARE) نیز شناخته می شوند. تگ های مایفر دارای یک شماره سریال واحد و مقداری حافظه خواندنی/نوشتنی هستند. شماره سریال این تگ ها در قسمت فقط خواندنی هستند و قابل تغییر و ویرایش نیستند. با توجه به این توضیحات تگ های مایفر کلیه قابلیت های تگ های ۱۲۵KHZ را پوشش می دهند به اضافه اینکه دارای مقداری حافظه قابل خواندن و نوشتن نیز هستند. ولی این ویژگی باعث نشده است که جایگزین کارت های ۱۲۵KHZ شوند و تنها در مواردی که نیاز به حافظه خواندنی/نوشتنی است از آنها استفاده می شوند. تگ های مایفر خود از انواع متفاوتی است که در مقاله های بعدی در مورد آنها صحبت خواهیم کرد. دستگاه های کارتخوان برای خواندن و نوشتن اطلاعات موجود در تگ باید در فاصله کمتر از ۵ سانتیمتری قرار گیرند. شایان ذکر است که این محصول از خانواده RFID قابلیت رمز گذاری بر روی قسمت های داده ای کارت نیز دارند.

تگهای RFID با فرکانس ۹۰۰MHZ


همانطور که از مطالب قبلی مشاهده می شود تگ های خانواده ۱۲۵KHZ و ۱۳٫۵۶MHZ از خانواده تگ های برد کوتاه پسیو هستند و برای انتقال اطلاعات به کارت خوان، نیاز است که تگ مربوطه در فاصله کمتر از ۵ سانتیمتری کارتخوان قرار گیرد. بر خلاف این دو گروه، تگ های خانواده ۹۰۰MHZ که به گروه تگ های بردبلند معروف هستند قادر هستند در فاصله طولای تری از دستگاه کارت خوان اطلاعات را ارسال کنند. طبق اطلاعات نویسنده در هنگام نگارش، دستگاه های کارتخوان برد بلند قادر هستند تا فاصله ۱۵ متری تگ های خود را شناسایی کنند. البته این مقدار بستگی بسیار زیادی به جنس تگ و نوع کارت خوان دارد. به طوری که برخی از مدل های کارتخوان ۹۰۰ مگاهرتر تنها قادر هستند از فاصله ۱ متری تگ های خود را شناسایی کنند و بهترین نوع کارت خوان طبق تحقیقات انجام شده می توانند از فاصله ۱۵ متری عملیات شناسایی را انجام دهند. تگ های ۹۰۰ مگاهرتز دارای یک شناسه واحد هستند و افلب فاقد حافظه خواندنی/نوشتنی هستند. علیرغم ایدآل به نظر رسیدن تگ های ۹۰۰ مگاهرتز، نمیتوان برای استفاده های حساس و غیر قابل اشتباه از آنها استفاده کرد زیرا ممکن است تگی از جلو کارت خوان عبور کند ولی بنا به دلایل مختلف شناسایی نشود. در حالتی که چند تگ به صورت همزمان در مقابل کارت خوان قرار گیرند ممکن است یک یا چند تگ شناسایی نشود. به عنوان مثال تحقیقاتی جهت حضور و غیاب دانش آموزان به صورت اتوماتیک انجام شد و مشخص شد که ممکن است دانش آموزی هنگام عبور از مقابل تگ شناسایی نشود. بنابراین تگ های ۹۰۰ مگاهرتز بایستی در مواردی مورد استفاده قرار گیرند که هزینه شناسایی نشدن تگ زیاد نبوده و خطاهای عدم شناسایی قابل چشم پوشی است. یکی از رایج ترین موارد استفاده تگ های ۹۰۰ مگاهرتز، استفاده در پارکینگ های اتوماتیک است. در این حالت تگ به صورت برچسب بر شیشه اتومبیل نصب می شود و دستگاه کارت خوان بر روی درب پارکینگ نصب می شوند. با توجه به مستقیم بودن زاویه اتومبیل و کارت خوان، احتمال عدم شناسایی بسیار کم است و همچنین خودرو در حال نزدیک شدن به کارت خوان است و در نهایت مقابل کارت خوان متوقف می شود. بنابر این احتمال خطا در شناسایی کارت بسیار کم است.

تگهای RFID با فرکانس ۲٫۵GHZ


سه گروه از تراشه های معروف RFID معرفی شدند. با نگاهی به آنها میتوان دید که همه آنها از خانواده تگ های پسیو Passive هستند و همانطور که در مقاله های قبلی بیان شد تگ های RFID به دو گروه عمده اکتیو و پسیو تبدیل می شوند. تگ های خانواده ۲٫۵GHZ از گروه تگ های اکتیو هستند که اغلب دارای باتری داخلی بوده و انتقال اطلاعات به کارت خوان را با فاصله تا ۱۰۰ متری انجام می دهند (بستگی به نوع تگ و نوع کارت خوان دارند) ضریب خطای پایین تری دارند و قابل اعتماد تر هستند. در مقایسه تگ های برد بلند اکتیو و پسیو می توان گفت درنوع پسیو قیمت دستگاه های کارت خوان بالاتر و قیمت تگها پایین تر هستند ولی تگ های اکتیو ۲٫۵گیگاهرتز کارت خوانها قیمت پایین تری دارند ولی تگ ها قیمت بالاتری نسبت به خانواده پسیو دارند. همچنین ضخامت تگهای اکتیو بالاتر است و نمیتوانند مانند برچسب یا امثال آن به شیشه بچسبند. که این تفاوت ها خاص بودن موارد استفاده تگهای برد بلند اکتیو را نشان می دهند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up