NFC چيست و چگونه مي توان آن را فعال كرد؟

امروز شما را با استفاده از NFC, که از تکنولوژی های جدید و مورد نیاز همه افراد است, آشنا مي كنيم. NFC مخفف Near Field Communication به معنی ارتباط حوزه نزدیک است. در واقع ان‌ اف سی ارتباط برد کوتاه را ایجاد میکند. این تکنولوژی برای ایجاد ارتباط بین دو دستگاه, از ارتباط رادیویی استفاده میکند. در ان اف سی به دلیل برد کوتاه, دو دستگاهی که با هم ارتباط پیدا میکنند, باید فاصله کمی داشته باشند. هر دو دستگاه برای شروع ارتباط باید به تراشه های ان اف سی مجهر باشند.

انواع ان اف سی

NFC ها بر اساس شکل انواع مختلفی دارند که در همه ان ها باید تراشه NFC وجود داشته باشد. انواع ان اف سی عبارت اند از:

  • کارت ان اف سی
  • مچ بند ان اف سی
  • کارت اپوکسی NFC
  • صفحه کلید NFC
  •  NFC گوشی همراه

ان اف سی گوشی همراه

این تكنولوژي نه تنها مي تواند موبايل شما را به كيف پول الكترونيكي تبديل كند بلكه قابليت هاي ديگري هم به آن خواهد افزود. درحال حاظر در اکثر کشور ها, به دلیل راحتی ااستفاده از NFC و عدم نیاز به همراه داشتن کارت بانکی , از NFC استفاده میشود. البته اگر گوشي شما جديد نيست، اين تراشه را مي توان تهیه کرد و بر روي باتري گوشي شما چسباند. بنابراین با معمولی ترين گوشي هوشمند هم اين تكنولوژي در دسترس شما هست. امروزه تعداد گوشی‌های هوشمندی که از تراشه NFC استفاده می‌کنند و این سامانه را پشتیبانی می‌کنند روز به روز در حال افزایش است. به طور مثال گوشي هاي هوشمند جديد با استفاده از اين تراشه اطلاعات به صورت کد شده بین دو دستگاه رد و بدل می‌کنند. یکی از این دستگاه ها فرستنده تگ است و دستگاه دیگر گیرنده تگ است.

ان اف سی گوشی همراه

کاربرد ان اف سی گوشی همراه

  • باز و بسته کردن درب اتومبیل یا درب منزل.
  • اگر پرینتر شما هم ان اف سی داشته باشد میتوانید از طریق گوشی به صورت مستقیم چاپ انجام دهید.
  • انتقال چند رسانه از موبایل به تلویزیون های مجهز به ان اف سی.
  • شارژ گوشی موبایل از طزیق ان اف سی امکان پذیر است.
  • انتقال صدای موبایل به اسپیکر.
  • اشتراک گذاری اطلاعات.
  • استفاده در تبلیغات شهری برای معرفی محصولات.
  • دریافت بلیط یا کارت پرواز با ان اف سی .
  • مهم‌ترین کاربرد NFC، پرداخت انلاین پول از طریق گوشی‌های هوشمند است. امروزه رشد سیستم های پرداخت آنلاینی نظیر سامسونگ پی و اندروید پی, نیاز به ان اف سی را افزایش داده است. برای این منظور، کاربر اطلاعات مربوط به کارت اعتباری خود را در گوشی هوشمند ذخیره می‌کند. در زمان خرید، گوشی را به دستگاه ان اف سی خوان نزدیک می‌کند تا پرداخت انجام شود. بیشتر معاملات نیاز به تصدیق ندارند ولی در برخی موارد ممکن است فروشندگان در خواست تایید هویت کنند.
ان اف سی تگ

ان اف سی گوشی همراه چگونه کار میکند؟

برای ارتباط گوشی هوشمند شما با دستگاه‌های دارای NFC ، باید گوشی شما دارای چیپ NFC باشد. تکنولوژی NFC بر اساس “شناسایی فرکانس رادیویی” (RFID) ساخته شده که به یک گجت امکان می‌دهد تا به گجتی دیگر امواج رادیویی ارسال کند و پس از شناسایی دو گجت از یکدیگر، عملیاتی بین آنها انجام شود. RFID همان احراز هویت فرکانس رادیویی است که از القای الکترومغناطیسی برای انتقال اطلاعات شما کمک می گیرد.

پس شما برای استفاده از ان اف سی باید چیپ ان اف سی و یک دستگاه ان اف سی خوان داشته باشید. سپس اطلاعات کارت خود را در چیپ از طریق نرم افزار وارد میکنید. در هنگان پرداخت انلاین باید گوشی خود را به ان اف سی خوان نزدیک کنید. دستگاه این اف سی خوان اطلاعات چیپ را از طریق RFID دریافت میکند و در صورت درستی اطلاعات, پرداخت انجام میشود.

  •  

تفاوت های بلوتوث و ان اف سی

  • مصرف انرژی NFC نسبت به بلوتوث کمتر است.
  • برد انتقال داده از طریق بلوتوث بیشتر است که ان یک ضغف برای ان اف سی ها است. در ان اف سی فاصله برای انتقال اطلاعات 10 سانتی متر است, درحالی که در بلوتوث این فاصله به 10 متر میرسد.
  • امنیت ان اف سی بیشتر از بلوتوث است. اگر کسی بخواهد از طریق NFC به دستگاه شما نفوذ کند یا در ارتباط NFC دستگاه شما با یک دستگاه دیگر مشکل به وجود بیاورد، باید بسیار به گوشی شما نزدیک شود که این کار بدون جلب توجه و مشکوک کردن شما، تقریباً امکان ندارد.
  • سرعت انتقال اطلاعات در NFC کمتر از بلوتوث است. سرعت انتقال ان اف سی 400 کیلو بایت در ثانیه و سرعت انتقال بلوتوث 2 مگابایت در ثانیه است.
  • ان اف سی با سرعت بیشتری دستگاه ها را به هم مرتبط میکند. این کار کمتر از یک دهم ثانیه زمان میبرد.

ایا استفاده از NFC گوشی در ایران امکان دارد؟

اکنون استفاده از تکنولوژی ان اف سی در صنعت پرداخت الکترونیک توسط اپراتورهاي تلفن همراه در كشور رونمايي شده و در دسترس كابران آنها قرار دارد يا به زودي این امکان در کشور فعال میشود.اپراتور هایی که ان اف سی را ارئه کرده اند, عبارت اند از:

  • سرویس NFC ایرانسل
  • سرویس NFC همراه اول
  • سرویس NFC رایتل

سرویس NFC ایرانسل

این سرویس یک کیف پول موبایلی ان اف سی است که به مشتری این امکان را می‌دهد تا پرداخت‌های خرد را به کمک موبایلش به راحتی پرداخت کند. برای مثال، هنگام ورود به مترو یا اتوبوس به جای دادن پول نقد یا استفاده از کارت مترو, از گوشی هوشمند استفاده می‌شود. یعنی دقیقا به جای استفاده از کارت, گوشی هوشمند خود را روی دستگاه کارتخوان قرار میدهید و پرداخت انجام میشود.

برای استفاده از این سرویس ان اف سی, گوشی همراه کاربر باید مجهز به تکنولوژی NFC باشد. در غیر این صورت باید یک آنتن NFC پشت باطری موبایل روی سیم کارت نصب کند تا بتواند از این سرویس استفاده کند. NFC مانند بلوتوث است که در ابتدا خیلی همه گیر نبود, باید روی گوشی‌ها نصب می‌شد اما از یک جایی به بعد دیگر تمام گوشی‌ها بلوتوث داشتند.

این سرویس که بزودي در دسترس همه قرار خواهد گرفت فقط برای پرداخت کرایه نیست. کاربران نه تنها می‌توانند از آن برای پرداخت هزینه پارکومترهای سطح شهر استفاده کنند بلكه می‌تواند پرداخت‌های خود در فروشگاه‌ها را نیز با آن بپردازد. برای این کار فقط کافیست مبلغ مورد نظر در دستگاه کارتخوان وارد شود و کاربر سپس موبایلش را روی دستگاه کارتخوان بزند تا پرداخت فورا انجام شود و رسیدش را دریافت کند.

در حال حاضر برای شارژ کردن این سرویس کاربر می‌ تواند مبلغ مورد نظرش را از طریق دستگاه خودپرداز یا کارتخوان انتخاب کند و پس از نزدیک کردن موبایلش به دستگاه، وجه از کارت بانکی فرد, وارد کیف پول موبایلی کاربر می‌شود. در آینده‌ای نزدیک هم امکان شارژ این سرویس از طریق خود موبایل به کمک کیف پول موبایلی ایرانسل فراهم خواهد شد.

سرویس NFC همراه اول

اپراتور همراه اول نیز به کمک جیرینگ یک سرویس NFC ارائه می‌کند. سرویس ان اف سی جیرینگ با سرویس ایرانسل کاملا متفاوت است. در این سرویس دیگر نیازی به سیم کارت با قابلیت ان اف سی و داشتن یک گوشی مجهز به NFC نیست. این سرویس در واقع یک تگ NFC است که با چسباندن آن پشت هر گوشی موبایلی، کاربر می‌تواند پرداخت‌های خرد خود را انجام دهد. برای مثال در مترو و اتوبوس یا هنگام پرداخت هزینه پارکومتر خود به جای استفاده از پول نقد یا کارت موبایلش را می‌زند روی دستگاه ریدر و پرداخت انجام می شود.

در حال حاضر کاربر برای شارژ این تگ می‌تواند به ایستگاه‌های مترو و باجه‌های شارژ کارت مترو مراجعه کند و آن را شارژ کند. البته در آینده‌ای نزدیک امکان شارژ آن از داخل موبایل و از طریق حساب جیرینگ کاربر نیز فراهم می‌شود.

سرویس NFC رایتل

سرویس NFC اپراتور رایتل, یک کیف پول موبایلی است برای استفاده از آن کاربر باید یک سیم کارت رایتل مجهز به NFC خریداری کند تا از خدمات آن بهره مند شود. در کنار این سیم کارت، لازم است که دستگاه موبایل کاربر نیز مجهز به NFC باشد، در غیر این صورت کاربر باید از یک آنتن NFC زیر سیم کارت و روی باطری استفاده کند تا بتواند از این سرویس استفاده کند.

کاربر با داشتن کارت شتابی به کمک این سرویس می‌تواند از خدمات بانکی مانند دریافت مانده حساب، پرداخت قبوض و مواردی از این قبیل بهره ببرد. علاوه بر این‌ ها کاربر می‌تواند با بهره گیری از تکنولوژی NFC پرداخت‌ های خرد خود را با موبایلش پرداخت کند. برای مثال کاربر می‌تواند بلیت‌ های الکترونیک شهری مانند مترو و اتوبوس ، هزینه پارکومتر را با موبایلش پرداخت کند بدون اینکه هیچ رمزی وارد کند. البته برای اینکه در صورت گم شدن یا دزدیده شدن موبایل کاربر کسی نتواند از آن سوء استفاده انجام دهد, هر تراکنش یک سقفی دارد که برای پرداخت بیشتر از آن کاربر باید رمز وارد کند. در این صورت کاربر فرصت خواهد داشت تا کیف پول موبایلی خود را غیر فعال کند تا سوء استفاده از آن نتواند از یک سقفی بیشتر انجام شود.

البته كيف پول همراه تنها كاربرد اين تكنولوژي نيست و شما مي توانيد براي انتقال ساده و راحت فايل هاي مديا بين دو گوشي هم از NFC استفاده كنيد. براي اينكار تنها كافي است كه NFC گوشي خود را فعال كرده و فايل را از گوشي خود به گوشي ديگر هل دهيد.

نحوه فعالسازی NFC درگوشی همراه

برای فعال سازی NFC در گوشی هوشمند, ابتدا دقت کنید که باید گوشی هوشمند شما دارای تراشه NFC باشد. برخی از گوشی ها این تراشه ها را ندارند و تنظیمات زیر برای ان ها نمایان نمیشود. در این صورت میتوانید از تگ هایی که به گوشی میچسبند استفاده کنید.

فعال سازی گوشی های هوشمند اندرویدی

برای گوشی های اندرویدی اگر این تراشه را دارید برای فعال سازی NFC به تنظیمات دستگاه بروید . سپس روی گزینه بیشتر بزنید و گزینه های NFC و Android Beam را فعال کنید. این گزینه ها با ON کردن فعال خواهد شد.

روشن کردن nfc در گوشی اندرویدی

برای به اشتراک گذاری از طریق Android Beam و NFC مراحل زیر را انجام دهید:
1- با رفتن به آدرس Settings > More > NFC مطمئن شوید که NFC و Andorid Beam در این بخش فعال یا ON شده است.

۲- صفحه دو دستگاه باید روشن باشند. اگر دستگاه ها در حالت قفل یا خواب باشند, اشتراک گذاری انجام نمیشود. تا زمانی که هر دو دستگاه روشن هستند به سادگی می توانید اطلاعاتی که به اشتراک گذاشته اید را انتقال دهید.

۳-از ان جایی که برد ان اف سی کوتاه است, باید دو دستگاه را پشت به پشت قرار دهید. بصورتی که تقریبا همدیگر را لمس کنند و شما یک لرزش را احساس کنید.

۴-سپس یک انیمشن کوچک در پس زمینه دستگاه نمایش داده می شود که نشان دهنده آن است که محتویات در حال انتقال است.

۵- در پایان محتویات به اشتراک گذاشته شده دستگاه شما به دستگاه دیگر انتقال داده شده است.

فعالسازی گوشی هوشمند ایفون

برای گوشی های ایفون باید گزینه خولننده تگ ان اف سی (NFC Tag Reader) را فعال کنید. برای فعال کردن این گزینه مراحل زیر را انجام دهید:

1.وارد بخش تنظیمات شوید و به مرکز کنترل (contorol center) گوشی بروید.

2. به پایین صفحه یعنی قسمت کنترل های بیشتر (More Controls) بروید. روی ایکن + کنار گزینه NFC Tag Reader کلیک کنید. اکنون ان اف سی شما فعال است.

فعال سازی nfc  برای ایفون

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up