سارقین الکترونیکی چگونه جیب ما را میزنند؟

امروزه استفاده از کارت بانکی به جای پول نقد بسیار رواج یافته است. با افزایش استفاده از کارت‌های اعتباری، سرقت و روش های کلاهبرداری نیز در حال گسترش است. در سال های اخیر شاهد بسیاری از سرقت های عابربانکی و اینترنتی به روش های مختلفی بوده ایم که آگاهی از این روش ها می تواند در کاهش میزان کلاهبرداری ها از حساب بانکی افراد، تاثیر گذار باشد. در ادامه برخی از این ترفندها را برای شما بیان می کنیم که دانستن آن ها کارآمد خواهد بود.

انواع روش های سارقین الکترونیکی

کلاهبرداری از طریق اطلاعات کارت و حساب بانکی

یکی از ساده‌ ترین روش های کلاهبرداری از شما ، بدست آوردن اطلاعات مربوط به کارت و حساب بانکی شماست. بنابراین تحت هیچ شرایطی کارت بانکی خود را به دیگران نسپارید و اطلاعات کارت تان نظیر شماره و رمز آن را در اختیار دیگران قرار ندهید. همچنین هیچ گاه این اطلاعات را در مجاورت کارت عابر بانک خود نگهداری نکنید زیرا در صورت مفقود يا ربوده شدن کارت شما سود جویان می توانند به راحتی حساب شما را خالی کنند.

استفاده از رسید بانکی

از دیگر شگرد هایی که سارقان از طریق آن می توانند از حساب بانکی شما سوء استفاده نمایند استفاده از قبض رسید بانکی شماست. شما باید دقت کنید که قبض رسید خود را در خیابان رها نکنید زیرا با استفاده از آن می توان اطلاعات حساب شما را بدست آورند.

کپی اطلاعات از طریق نوار مغناطیسی کارت

دقت داشته باشید که هیچ گاه کارت بانکی خود را در اختیار افراد ناشناس قرار ندهید حتی اگر رمز آن را نداشته باشند. به این علت که کلاهبرداران می توانند  اطلاعات مغناطیسی کارت را کپی کنند.

در هنگام خرید خودتان کارت بکشید.

کلاهبرداری از کارت‌ بانکی ممکن است در هنگام خریدهای شما اتفاق بیفتد زیرا زمانی که شما کارت خود را در اختیار دیگران قرار می دهید به راحتی می توانند آن را کپی نمایند. بنابراین تا حد ممکن سعی نمایید در هنگام خرید با کارت اعتباری خودتان آن را درون دستگاه کارت خوان بکشید.

ارسال پیامک یا تماس با مضمون برنده شدن شما

یکی از شگردهای سارقان به منظور سو استفاده از حساب بانکی شما، ارسال پیامک‌ یا تماس‌ با مضمون برنده شدن شما در قرعه کشی است. معمولا در چنین مواقعی آن ها از شما اطلاعات کارتتان را طلب می کنند یا از شما می خواهند که به عابربانک مراجعه نمایید.

کلاهبرداری از طریق مغشوش کردن دستگاه های خود پرداز

یکی از ترفندهای این افراد دستکاری عابر بانک ‌ها و مغشوش کردن آن هاست. بدین صورت که قطعات کوچکی به نام اسکیمر را در قسمت ورودی کارت عابر بانک دستگاه نصب می کنند که با استفاده از آن از کارت های بانکی کپی برداری می کنند یا اینکه دوربین کوچکی به نام کی لاگر روی صفحه کلید خود پرداز نصب می کنند تا از رمز عبور افراد آگاه شوند.

شلوغی صف عابربانک‌ ها بهترین فرصت است

از دیگر شگردهای سارقان برای سوء استفاده از حساب های شما استفاده از شلوغی صف دستگاه های خود پرداز است. معمولا در برخی از ایام سال یا روزهای ماه در پشت عابر بانک ها صف های طولانی برای دریافت وجه ایجاد می شود که فرصت مناسبی برای دزدی سارقان است. در چنین مواقعی آن ‌ها در کمین هستند تا با توجه به کلافگی و عجله شما به بهانه کمک یا سرعت بخشیدن به کار، شما را بفریبند. پس بهترین راهکار در زمان شلوغی برای شما صبر است.

منبع:coico.ir

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up