کارت کنترل تردد چگونه عمل میکند؟
کارت کنترل تردد همانطور که از نامش بر می آید حاوی یک عامل هوشمند است که قابلیت ذخیره سازی و نگهداری اطلاعات را دارد و بر اساس نوع کارت می تواند نوار مغناطیسی، تراشه یا هولوگرام باشد. این قسمت های هوشمند کارت تردد مهمترین بخش کارت محسوب می شوند و هر یک عملکرد متفاوتی دارند و قادرند اطلاعات مختلفی را ذخیره و نگه داری کنند. به عنوان مثال در کارت مایفر که نوعی کارت غیر تماسی است، اطلاعات روی تراشه ذخیره می شوند و در کارت های مگنت تماسی بر روی نوار مغناطیسی ذخیره می شوند. برای خواندن اطلاعات ذخیره شده روی کارت ها از دستگاه کارت خوان استفاده می شود. ریدرها در انواع گوناگونی وجود دارند و باید با نوع کارت متناسب باشند. برای خواندن اطلاعات کارت تردد مایفر باید از ریدر مایفر استفاده نمود. همچنین ریدر کارت مگنت برای خواندن اطلاعات کارت تردد مغناطیسی به کار می رود. در صورتی که کارت تردد به ریدر نزدیک شود یا درون آن کشیده شود و دستگاه تشخیص دهد که اطلاعات ذخیره شده روی کارت با اطلاعات موجود مطابقت دارد، اطلاعات را تأیید نموده و درب را باز می کند.
چه سازمان هایی از کارت کنترل تردد پی وی سی استفاده میکنند؟
تقریبا بیشتر سازمان ها نیاز به کنترل تردد کارکنان خود دارند اما برای اینکه در ذهن شما تصور بهتری نسبت به کاربردهای این کارت ها و چگونگی سفارش چاپ کارت کنترل تردد ایجاد شود، قابل ذکر است که کارت های تردد را می توان در مکان های زیر استفاده نمود :
- پارکینگ ها (به منظور برقراری امنیت و حضور ماشین هایی که مربوط به آن شرکت یا سازمان است)
- کلیه سازمان ها و شرکت ها
- باشگاه های ورزشی
- باشگاه مشتریان
- مترو و سیستم حمل نقل
مزایای چاپ کارت کنترل تردد پی وی سی
- برقراری نظم و امنیت به خصوص برای سازمان هایی که نوع فعالیت آنها نیاز به امنیت بیشتری داشته باشد.
- ثبت ساعات حضور و خروج کارکنان با کارتهای کنترل تردد در حافظه سیستم های کارت خوان اطلاعات خوبی به سازمان برای میزان کارکرد کارکنان و محاسبه اضافه کاری و … در پایان ماه می دهد.
- کارت های کنترل تردد نیز می توانند به عنوان یک نشان هویت برای کارکنان محسوب شوند که خود را متعلق به آن سازمان بدانند.
- اطلاعات ذخیره شده در این کارتها از امنیت بالایی برخوردار هستند.
- این دسته از کارت ها قابلیت ذخیره سازی حجم های متفاوتی از اطلاعات را دارند.
- کارت های تردد را می توان به آسانی و از فواصل مختلف فعال نمود.
- امکان هک شدن این کارت ها بسیار پایین است و با وجود آن دیگر نیازی به حفظ کردن رمز ورود یا اطلاعات شخصی نیست.
کارت حافظه امن چند کاربردی:
کارت های حافظه امن چند منظوره که با نام تجاری Mifare مورد استفاده قرار می گیرد دارای ویژگی های منحصر به فرد و کارآمدی می باشند. این تکنولوژی اولین بار توسط شرکت فیلیپس ارائه شد و در حال حاضر بالاترین مصرف چیپ کارت های بدون تماس را به خود اختصاص داده است. هر کارت دارای ۱۶ بخش (Sector) مختلف و مجزا می باشد. برای دسترسی به هر بخش (Sector) می بایست رمز عبور اختصاصی آن را استفاده کرده و سپس با وارد کردن رمز عبور، تنها به اطلاعات همان بخش دسترسی حاصل می گردد. بدین ترتیب برای استفاده از اطلاعات موجود در کارت هر برنامه کاربردی که مورد بهره برداری قرار می گیرد بایستی رمز عبور را پشت سر گذاشت. این موضوع به بالا بردن ضریب ایمنی و حفاظتی کار کمک فراوانی می نماید.
همچنین از دیگر مزایای بسیار کارآمد این کارت ها، استفاده مستقل هر کدام از ۱۶ بخش به طور همزمان از یک کارت مشترک می باشد. این بدین معناست که در یک سازمان ۱۶ واحد مختلف به طور مثال حراست، اداری، مالی، رفاه، بانک، غذا خوری، حضور و غیاب و … به طور کاملا مستقل در بخش (Track) خود، اطلاعات را نوشته و می خواند بدین ترتیب در حالی که کارمندان تنها یک کارت به همراه خود دارند، میتوانند کاربری های مختلف و مستقل به آنها عرضه کرد.
با یک کارت می توان هم از گیت های کنترل تردد که توسط حراست کد گذاری شده است گذر کرد و هم از دستگاه حضور غیاب که توسط واحد اداری کد گذاری شده بهره جست و در کنار آن در رستوران با استفاده از همان کارت سفارش غذا داد و پول آن را از اعتبار مورد نظر کسر کرد، از خودپرداز بانک پول دریافت کرد و نیز جهت استفاده از امکانات رفاهی و تفریحی مراکز تحت قرارداد از این کارت بهره برد.
این کارت ها در بازار با توجه به ظرفیت نگهداری اطلاعات دسته بندی می گردند. کارت های ۱K و ۴K امروزه به راحتی در دسترس می باشند. همچنین با پیشرفت فن آوری کارت های DESfire به بازار ارائه شده است.