چاپ افست خشک یک روش بسیار محبوب در چاپ کارت پی وی سی است. به دلیل ماندگاری و کیفیت بالای این روش, بسیاری از افراد این نوع چاپ را برای کارت های خود انتخاب میکنند. در افست خشک برخلاف افست معمولی از آب برای چاپ استفاده نمیکنند. کارت های چاپی با این روش بسیار با کیفیت هستند اما زمان آماده سازی این کارت ها طولانی تر نسبت به روش های دیگر است. برای چاپ کارت در حجم بالا از این روش استفاده کنید. این روش برای چاپ کارت شناسایی, کارت هدیه, عضویت, دانشجویی و … مناسب است. در ادامه این روش چاپ را به صورت کامل به شما توضیح خواهیم داد.
راهنمای مطالعه
چاپ افست خشک چیست؟
لیتوگرافی افست یا چاپ افست یک روش چاپ است که جوهر را از یک صفحه به یک ورق لاستیکی و سپس به زیرلایه منتقل میکند. در چاپ افست تصویر جوهر مستقیماً مانند سایر روش های چاپ کارت منتقل نمیشود. در عوض، قبل از اینکه جوهر به کاغذ برسد, جوهر ابتدا به یک سیلندر لاستیکی منتقل میشود. فرآیند سه مرحله ای به کاهش سایش و پارگی صفحه چاپ کمک میکند و از این رو طول عمر کارت را افزایش میدهد. افست خشک یک نوع چاپ افست است که در آن از آب استفاده نمیشود و بسیار هم کاربردی است. علاوه بر چاپ افست خشک, چاپ افست لمینیت و چاپ دیجیتال نیز بسیار محبوب هستند.
نمونه چاپ کارت افست خشک مانی کارت
چند سالی است که سازندگان ماشین چاپ افست معمولی، دستگاه چاپ افست خشک را هم عرضه میکنند. افست خشک به دلیل چاپ امنیتی محبوب تر از افست معمولی است. جلوگیری از اتلاف آب، دوستدار محیط زیست بودن، ایجاد تصاویر شارپ تر و دقیق تر، قابلیت چاپ برروی سطوح غیر جاذب مثل پلاستیک، فرآیند ساده تر از مزایای غیر قابل چشم پوشی افست خشک میباشد.
دو نوع چاپ افست وجود دارد: افست مرطوب و افست خشک. چاپ افست مرطوب از ترکیبی از مایعات مرطوب کننده (محلول های مرطوب کننده) برای مدیریت چسبندگی جوهر و محافظت از مناطق غیر تصویری استفاده میکند. افست خشک برای چاپ از روش متفاوتی استفاده میکند که در آن نواحی غیر تصویری صفحه از طریق لایه ای از سیلیکون (دافع جوهر) محافظت میشود. لیتوگرافی افست خشک جدیدتر است که در دهه 1960 توسط 3M اختراع شد. بعدها توسط Toray فروخته شد و تجاری شد. مانی کارت خدمات چاپ کارت pvc افست خشک را به شما ارائه میدهد.
مراحل چاپ کارت به روش افست خشک
چاپ افست خشک شامل مراحل زیر است:
طراحی کارت
مانند دیگر روشهای چاپ افست، اولین مرحله در چاپ افست خشک طراحی و آمادهسازی فایلهاست. طراحی باید با دقت انجام شود و فایلهای نهایی باید به صورت دیجیتال آماده شوند. این فایلها معمولاً در قالبهای استاندارد مانند PDF و با وضوح مناسب تهیه میشوند.
آمادهسازی پلیت
در چاپ افست خشک، پلیتها به گونهای طراحی و آماده میشوند که بتوانند جوهر خشک را به درستی انتقال دهند. این پلیتها معمولاً با استفاده از تکنیکهای خاصی تهیه میشوند که امکان چاپ دقیق و با کیفیت بالا را فراهم میآورد.
انتقال به بلنکت
در این مرحله، جوهر به بلنکت (لاستیک) منتقل میشود. در چاپ افست خشک، جوهر به صورت خشک شده یا نیمهخشک روی لاستیک قرار میگیرد. این تکنیک باعث میشود که جوهر به راحتی به سطح کاغذ یا مقوای کارت منتقل شود و کیفیت چاپ بهبود یابد.
چاپ نهایی
پس از انتقال جوهر به لاستیک، کارتها چاپ میشوند. جوهر خشک یا نیمهخشک به سطح کارت منتقل شده و فرآیند چاپ با دقت بالا انجام میشود. این روش معمولاً برای چاپهای با جزئیات دقیق و با رنگهای مشخص و ثابت مناسب است.
دستگاه چاپ کارت افست خشک چگونه کار می کند؟
پرینتر چاپ کارت افست خشک شامل سه سیلندر/غلتک است. سیلندر قالبگیری، سیلندر صفحه ای و سیلندر روکش. دستگاه چاپ افست از این غلتک ها برای رسیدن جوهر به کاغذ استفاده میکند.
دستگاه چاپگر افست دو عملکرد اساسی را انجام می دهد:
- حمل جوهر: انتقال جوهر از فواره جوهر به کارت.
- حمل و نقل محصول: حرکت کارت از طریق دستگاه از فیدر به پشته مجدد.
حمل و نقل جوهر در پرینتر کارت افست خشک چگونه است؟
در دستگاه چاپ کارت افست خشک, جوهر در فواره جوهر قرار میگیرد و غلتک فواره به طور مداوم در حال چرخش است. غلتک داکتور, جوهر را از غلتک فواره برمیدارد و به اولین غلتک توزیع منتقل میکند. سپس جوهر توسط چهار غلتک توزیع به غلتک های فرم منتقل میشود. غلطکهای فرم, جوهر را به قسمتی که به استوانه صفحه وصل شده است منتقل میکند.
ظرف آب، محلول آب، جوهر بخش اساسی افست معمولی است. چاپ افست خشک دارای کیفیت چاپ بهتر و بالاتری است. در سیستم افست خشک جنس پلیت و جوهر با افست معمولی متفاوت است.
در سیستم افست خشک پلیت شامل لایه های زیر است :
- لایه آلومینیومی زیرین که بدنه و قسمت اصلی پلیت را تشکیل میدهد.
- لایه پلیمری جاذب جوهر (جوهر دوست)
- لایه پلیمری حساس به گرما
- لایه سیلیکونی دافع جوهر (جوهر گریز)
اجزای پرینتر کارت افست خشک چیست؟
سیستم چاپ افست خشک کارت دارای سه جزء اصلی است:
- صفحه خشک
- جوهرهای بدون آب فرموله شده ویژه
- تجهیزات پرس مجهز به سیستم کنترل دما
صفحه بدون آب بر اساس طرح لمینت ساخته شده است. آلومینیوم به عنوان ماده پایه استفاده میشود. مواد فوتوپلیمر حساس به نور به آلومینیوم چسبانده میشود و یک پوشش دو میکرونی از لاستیک سیلیکونی روی فتوپلیمر اعمال میشود. عملکرد سیستم کنترل دما این است که به اندازه کافی مایع خنک کننده را از طریق قطار غلتکی به گردش در می آورد تا گرمای تولیدی توسط اقدامات مکانیکی در واحد چاپ را از بین ببرد.
فناوری Aniflo به تثبیت دما و داشتن جوهر ثابت برای ثبات فرآیند چاپ کمک میکند. توجه به این نکته مهم است که این نوع سیستم برای خنک کردن یا سرد کردن جوهر طراحی نشده است، بلکه صرفاً برای ثابت نگه داشتن دمای آن در طول پرس طراحی شده است. با حفظ دمای ثابت می توان ضخامت جوهرها را در حد مطلوب خود حفظ کرد.
روش چاپ در دستگاه چاپ افست خشک چیست؟
چاپ بدون آب از صفحات چاپ با روکش لاستیکی سیلیکونی و جوهرهای فرموله شده ویژه استفاده میکند. به طور معمول، دارای یک سیستم کنترل دما یکپارچه است. پرسهای افست خشک از محلول مرطوبکننده استفاده نمیکنند تا نواحی غیر تصویری صفحه را عاری از جوهر نگه دارند. علت عملکرد این پرس ها این است که نواحی غیر تصویری صفحه از یک لایه سیلیکون تشکیل شده است که جوهر را دفع میکند. یک پرس بدون آب شبیه یک پرس افست معمولی است، بدون سیستم مرطوب کننده.
جوهرهای افست خشک, چسبندگی و ضخامت بالاتری دارند و به طور کلی، سفت تر از جوهرهای افست معمولی هستند. دمای جوهرها باید به شدت کنترل شود تا ضخامت صحیح حفظ شود، زیرا سطح صفحه برای دفع جوهرهای با ضخامت خاص طراحی شده است. این تمایز دما با جاری شدن آب سرد از طریق لوله در هستههای توخالی دو یا چند غلتک ارتعاشی، به دست میآید.
سطح تصویر یک صفحه خشک به صورت فرورفته است، که به صفحه اجازه می دهد حجم بیشتری از جوهر را نسبت به یک صفحه معمولی حمل کند و اجازه می دهد صفحه کیفیت نمایش بسیار بالایی داشته باشد، از 300 تا بیش از 800 lpi (خطوط در هر اینچ). چاپ بدون آب چگالی جوهر بالاتر و طیف رنگی وسیع تری نسبت به چاپ افست معمولی دارد.
مزایای چاپگر افست خشک چیست؟
از مزایای پرینتر افست نسبت به سایر روش های چاپ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کیفیت تصویر ثابت بالا چاپ افست تصاویر و انواع واضح و تمیز را راحت تر از چاپ لترپرس ایجاد میکند. این به این دلیل است که زینک با بافت سطح چاپ مطابقت دارد.
- تولید سریع و آسان صفحات چاپی.
- طول عمر صفحه چاپ بیشتر از چاپ با پرینتر های کارت مستقیم است زیرا هیچ تماس مستقیمی بین صفحه و سطح چاپ وجود ندارد. صفحاتی که به درستی توسعه یافته و با جوهرهای بهینه استفاده می شوند، ممکن است به طول اجرا بیش از یک میلیون قالب برسند.
- هزینه: چاپ افست ارزان ترین روش برای تولید چاپ با کیفیت بالا در مقادیر چاپ تجاری است. این روش نسبت به چاپ دیجیتال ارزان تر است.
- قابلیت تنظیم میزان جوهر روی غلتک فواره با کلیدهای پیچ را دارد. معمولاً یک تیغه فلزی میزان جوهر انتقالی از مجرای جوهر به غلتک فواره را کنترل میکند. با تنظیم پیچ ها، اپراتور شکاف بین تیغه و غلتک فواره را تغییر میدهد و میزان جوهر اعمالی به غلتک را در مناطق خاصی افزایش یا کاهش میدهد. این در نتیجه تراکم رنگ را در ناحیه مربوطه تصویر تغییر میدهد. در ماشینهای قدیمیتر، یکی پیچها را بهصورت دستی تنظیم میکند، اما در ماشینهای مدرن، کلیدهای پیچی بهصورت الکترونیکی توسط چاپگری که دستگاه را کنترل میکند، کار میکند و نتیجه بسیار دقیقتری را ممکن میسازد.
تفاوت روش چاپ افست خشک و معمولی چیست؟
تفاوت اصلی بین جوهرهای خشک و معمولی در حامل های جوهر مورد استفاده است. حامل های جوهر خشک به دلیل خواص رئولوژیکی خود انتخاب میشوند و تمایل دارند ضخامت بالاتری نسبت به حامل های مورد استفاده در سیستم های جوهر معمولی داشته باشند. تئوری پشت چاپ افست خشک این است که ماده سیلیکونی که ناحیه غیر تصویری صفحه را تشکیل میدهد انرژی سطحی بسیار کمی دارد. این ماده در مقابل جوهر مقاومت میکند به شرطی که ضخامت جوهر به حدی باشد که نسبت به سیلیکون تمایل بیشتری داشته باشد.
یکی از عواملی که بر ضخامت تأثیر می گذارد دما است. با حذف آب از فرآیند افست، اثر خنک کنندگی روی سطح صفحه از بین میرود. این باعث افزایش دمای اولیه در سیلندر صفحه به دلیل اصطکاک میشود. به دلیل ضخامت اولیه بالاتر جوهرهای بدون آب, گرمای ثانویه ای نیز در غلتک ها بوجود میآید. به همین دلیل است که سیستم های کنترل دمای پرس برای کنترل دقیق دما در واحد چاپ مورد نیاز است.
محبوب ترین سیستم ها از خنک کننده ویبراتور استفاده میکنند که در آن مایع خنک کننده از طریق غلتک های ویبراتور در جوهر پمپ میشود. این نوع سیستم سال هاست که در پرس های وب پرسرعت مورد استفاده قرار میگیرد. این فناوری اصلاح شده است و اکنون در تجهیزات تغذیه ورق نیز اعمال میشود. تقریباً تمام تولیدکنندگان پرس تغذیه ورق، ویبراتورهای جوهر را ارائه میدهند که می توانند سیستم های کنترل دمای پس از فروش را بپذیرند.
مزایا چاپ افست خشک چیست؟
- کیفیت چاپ بالاتر، در نتیجه وضوح تصویر بهتر، افزایش کنتراست چاپ
- طیف رنگی گسترده تر از صفحات افست معمولی.
- تراکم جوهر بالاتر با ماندگاری بهتر جوهر روی هر کاغذ.
- ماندگاری چاپ بالاتر
- نقاط واضح تر و جزئیات برجسته و سایه بیشتر.
- زمان آماده سازی کمتر
- حذف متغیرهای تعادل جوهر و آب باعث کاهش زمان اجرا و ضایعات میشود.
- حذف محلول مرطوب کننده باعث عدم انتشار VOCهای خطرناک در صورت استفاده از الکل میشود.
معایب چاپ کارت به روش افست خشک چیست؟
افست خشک برخی از معایب را به دنبال دارد که عبارتاند از:
- محدودیت در رنگبندی: چاپ افست خشک معمولاً توانایی چاپ رنگهای بسیار روشن و حساس را ندارد، بنابراین ممکن است در تولید کارتهایی با رنگهای شاد و جذاب محدودیت داشته باشید.
- زمان مصرفی: فرآیند چاپ افست خشک زمانبر است، زیرا برای هر کارت باید چاپ مراحل مختلفی را انجام دهید، از جمله چاپ رنگهای مختلف و لایههای مختلف.
- هزینه بالا برای حجم کم: از آنجا که چاپ افست خشک نیاز به تهیهی کلیشه و تجهیزات خاص دارد، هزینه آن برای حجم کمی از کارتها بسیار بالا میآید. برای کارتهای کمیت کم، بهتر است از روشهای چاپ دیجیتال استفاده کنید.
- محدودیت در جزئیات کوچک: چاپ افست خشک ممکن است برای جزئیات بسیار کوچک و طرحهای پیچیده کمی محدودیت داشته باشد، زیرا این فرآیند برای جزئیات دقیق مانند خطوط باریک یا نقاشیهای پیچیده مناسب نیست.
- نیاز به مراقبت در استفاده: کارتهای افست خشک ممکن است در برابر آب یا رطوبت حساس باشند و بتوانند سریعاً خراب شوند، بنابراین باید در استفاده و نگهداری از آنها دقت کنید.
با این وجود، اگر توانایی مالی و زمانی خود را برای چاپ افست خشک داشته باشید و نیاز به کارتهای با کیفیت و با دوام داشته باشید، این روش میتواند گزینهی مناسبی باشد.
کاربرد چاپ کارت به روش افست خشک چیست؟
چاپ افست خشک به صورت تک کارت و در تیراژ بالا انجام میپذیرد و جهت کارت های بدون تماس و هوشمند و مغناطیسی همانند کارت های مترو ، اتوبوس رانی و کارت تلفن و … مناسب میباشد. یکی از پرکاربرد ترین نمونه هایی که در آن از چاپ افست استفاده می شود برای چاپ روزنامه ها میباشد که هر روزه در سطح کشور در تیراژ بسیار بالایی تولید میشوند که تنها با روش چاپ افست میتوان این نیاز را برآورده کرد.
- پوستر، نقشه و تمبر
- چاپ اوراق اداری و انواع فرم
- انواع لیبل ، کارتن مقوایی و پلیت های فلزی
- مجله ، روزنامه ، کتاب های راهنما و چاپ کاتالوگ
- کتاب ادبی نفیس
- بروشور و کتاب های مصور
حتما بخوانید: چاپ روی کارت شفاف
مانی کارت و چاپ کارت افست خشک
مانی کارت به صورت حرفه ای خدمات چاپ کارت پی وی سی را انجام میدهد. برای چاپ کارت افست خشک باید به متخصص این کار که با مواد اورجینال کار میکند مراجعه کنید. نمونه های بالای صفحه همه توسط مانی کارت طراحی و چاپ شده اند. شما میتوانید برای طراحی کارت خود با طراحان مجرب ما صحبت کنید تا چیزی که در ذهن دارید را روی کارت پیاده سازی کنید. بعد از طراحی کارت چاپ شما با بهترین کیفیت انجام خواهد شد. همه طراحی های ما روی کارت پی وی سی قابل سفارش است. ما علاوه بر افست خشک, خدمات چاپ کارت پی وی سی افست لمینیت و دیجیتال هم داریم.
چاپ افست خشک کارت پی وی سی مانی کارت
کیفیت چاپ کارت افست خشک مانی کارت
سوالات متداول
چاپ این کارت ها با توجه به تیراژ مد نظر شما بین 3 تا 4 هفته زمان میبرد.
چاپ هر کارت افست خشک 8 هزار تومان به بالا هزینه دارد.
این کارت ها حداقل 2 سال عمر میکنند. اگر استفاده از کارت ها کم باشد و از جا کارتی استفاده کنید, میتوانند بین 3 تا 5 سال عمر کنند.